Afbeelding
Foto: Screenshot

Ook Bussum heeft een neprestaurant

Buurt / wijk

BUSSUM - Een restaurant gespecialiseerd in de Oost-Duitse keuken. Bussum blijkt er eentje te hebben. Of toch niet? 

Eerder deze week was het Londonse restaurant 'The Shed' wereldnieuws. Het restaurant kreeg het voor elkaar de eerste plaats te halen op beoordelingssite Tripadvisor, maar het bleek helemaal niet te bestaan. 

En Bussum heeft dus ook zo'n restaurant. Googelen op 'Restaurant Bussum' levert bekende restaurants op zoals Soigné en Faulk, maar scroll even verder en je vindt 'Bierdorp Bussum'. Een restaurant gespecialiseerd in de Oost-Duitse keuken. Dus gerechten als grote schnitzels en malse Kasseler rib. En het wordt nog eens goed beoordeeld ook. Maar er is dus één probleem: het restaurant bestaat helemaal niet. 

Alles lijkt te kloppen, maar als je even verder kijkt zie je dat het restaurant aan de Vossiuslaan zit. Recht tegenover het Goois Lyceum. En daar zit helemaal geen restaurant. 

Het 'restaurant' is een grapje van de jonge Bussumer Daan. Toen Daan een huis kocht in Bussum, leek het hem een grappig idee om het adres op Google te registeren als 'café'. "Maar dat mocht niet, want ik woon tegenover een school." Het label 'restaurant' accepteerde de zoekmachine wel. "Zo is het balletje gaan rollen", vertelt Daan tegen de NOS. Er volgde een echte website, een Facebook-pagina, recensies en ga zo maar verder. En dat terwijl de website niet echt uitblinkt in goed geschreven teksten en ook een kloppend telefoonnummer ontbreekt. Kortom: genoeg redenen om aan te nemen dat het helemaal niet klopt.

En toch trappen velen in de grap van Daan: er staan met regelmaat mensen voor de deur. 

Uit de krant