Kheder en Isabelle: 'Als we de vluchtelingen die in Nederland komen goed inzetten, zou Nederland een stukje mooier zijn.'
Kheder en Isabelle: 'Als we de vluchtelingen die in Nederland komen goed inzetten, zou Nederland een stukje mooier zijn.' Foto: Bob Awick

Kheder Abas fungeert als sleutelfiguur tussen culturen

Algemeen

BUSSUM - Hij studeerde economie en werkte drie jaar via de Verenigde Naties bij een bank in Syrië. Maar omdat hij het leger in moest, vluchtte hij. De Syrische Kheder Abas (32) woont nu drie jaar in Nederland. Hij koos ervoor om naar Nederland te gaan. "Syrië is mijn moeder, Nederland mijn nieuwe liefde."

Abas vindt werken heel belangrijk en stimuleert andere vluchtelingen om ook te gaan werken. Isabelle de Klerk, jongerenwerker bij Versa Welzijn, is blij dat Abas nu sleutelfiguur in Bussum is: "Kheder kan drempels verlagen en angsten en onzekerheden van anderen wegnemen."

Kheder is een van de drie sleutelfiguren in Gooise Meren. "De anderen zijn Iyad en Yibark. Een sleutelfiguur bij ons is de link tussen de vluchtelingen die in Gooise Meren komen wonen en de inwoners en instanties in de gemeente. Ze slaan een brug tussen twee culturen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant