Koopjes scoren op de bazaar.
Koopjes scoren op de bazaar. Foto: Bob Awick

Nog 5.000 euro nodig voor bus Elk Gooisch Matras

Mensen

BUSSUM - Elk Gooisch Matras Komt Van Pas heeft afgelopen zaterdag op de sinterklaas- en kerstbazaar 1500 euro opgehaald. Tel daar de donaties bij op en de organisatie heeft al 6.000 euro binnen. Toch is er nog 5.000 euro nodig voor de aanschaf van een nieuwe bus.

De organisatie kwam in actie nadat hun bestelbus vorige week zaterdagavond was gestolen en de dader de macht over het stuur verloor en hard tegen een boom aan knalde. De bus was total loss. Eveline Smits van Oyen: "Door het ongeluk hebben we een nieuwe bus nodig omdat we nu geen spullen kunnen ophalen of thuisbrengen. Bij ons komen statushouders langs. Als ze bijvoorbeeld een huis toegewezen hebben gekregen, kunnen ze hier spullen uitzoeken. Vervolgens worden normaal gesproken de meubels en andere spullen naar het huis toegebracht. Dat gaat nu dus niet meer zonder bus. En dat is echt balen."

De bestelbus was WA Plus verzekerd, waardoor er nog veel geld bij gelegd moet worden om een nieuwe bus aan te schaffen. Elk Gooisch Matras besloot daarom de opbrengst van de bazaar te reserveren voor de aanschaf van een nieuwe bestelbus.
 

Uit de krant