Afbeelding
Foto: BFC Bussum

BFC walst over buurman AH'78 heen

Sport

BUSSUM - Heer en meester. Dat waren de voetballers van BFC afgelopen weekend tegen buurman AH'78. De Bussumse zaterdagderdeklasser was met 7-0 veel te sterk voor de Huizer streekgenoot. 

BFC speelde noodgedwongen met een ander elftal dan normaal, maar dat was geen moment echt te merken. De Bussumers waren vanaf de aftrap te sterk, AH'78 had geen enkel antwoord op het spel van BFC. Het was dan ook geen wonder dat er al snel gescoord werd: Tjerk Posthuma kreeg een bal om maat van aanvoerder Dico Knevel en schoot raak. Daarna pakte BFC knap door, zonder dat het ook maar een strobreed in de weg gelegd kreeg. Doelpunten van Jelle van der Geest en nogmaals eentje van Tjerk Posthuma zorgde ervoor dat het duel voor rust al 3-0 stond. 

Na de rust probeerde AH'78 er nog bet beste van te maken, maar BFC stond dat tegen en hervatte al snel weer met waar het voor de rust aan begonnen was. Na een uur spelen had BFC alweer twee keer gescoord. Eerst was het Olivier Blaauw, daarna maakte Tjerk Posthuma zijn hattrick compleet. Het hek was helemaal van de dam toen AH'78 na een rode kaart met een ondertal verder moest. Doelpunten van Daan Wassili en Olivier Blaauw maakten de Bussumse zevenklapper compleet. 

Uit de krant