Afbeelding
Foto: Bob Awick

Plannen voor komst Emmaschool vastgesteld

Algemeen

BUSSUM - Een volgende stap voor het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan. De gemeenteraad heeft woensdagavond het aangepaste bestemmingsplan voor de komst van de school vastgesteld. 

Het vaststellen van het bestemmingsplan, waarmee bepaald wordt wat er exact mag gaan gebeuren op het stukje grond waar de school moet komen, vormt een grote stap op weg naar de echte komst van de school. De gemeente kreeg eerder van de Raad van State de opdracht op het bestemmingsplan op enkele punten aan te passen na bezwaren van buurtbewoners. Zo wordt nu vastgelegd dat er een 'buitenspeelrooster' moet komen voor de schooljeugd. Dat gebeurt om tegen te gaan dat de buurt overlast ervaart. 

Nu de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft goedgekeurd, kunnen eventuele bezwaarmakers nog zes weken bezwaar aantekenen. Daarna staat het bestemmingsplan vast en komt de verbouw van het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan - en dus de verhuizing van de Emmaschool - weer een stap dichterbij. Die verhuizing staat nog steeds op de planning voor volgend jaar zomer. 

Uit de krant