Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Burgemeester over geurcontour: 'Goed dat we weer kunnen bouwen'

Buurt & wijk

GOOISE MEREN - Dat afgelopen week de verbeterde 'geurcontouren' rond het Naarder chemische bedrijf Givaudan werden vastgesteld, betekent dat er voor heel Gooise Meren geen bouwstop meer geldt. En dat mag met recht heel goed nieuws worden genoemd, stelt burgemeester Han ter Heegde in het tweewekelijks gesprek met de burgemeester voor de camera's van GooiTV en het BussumsNieuws.

Er mocht niet gebouwd worden omdat niet duidelijk was binnen welke straal woningen en bewoners last zouden hebben van de geuroverlast van de kleur- en smaakstoffenfabrikant. 

Dat er weer gebouwd mag worden vormt een opluchting voor vele bewoners van de gemeente. "Er lagen heel veel projecten stil vanwege de bouwstop, door de hele gemeente heen. Deze mensen kunnen nu weer aan de slag gaan. Dat is gewoon een hele goede stap", aldus de burgemeester. 

Zelf gaat de gemeente ook weer aan de slag met een groot bouwproject dat last had van de oude geurcontouren van Givaudan: het nieuwbouwproject op de Borgronden kan de gemeente nu weer oppakken. 

Uit de krant