De bus reed tegen een boom.
De bus reed tegen een boom. Foto: Brian van den Berg

Opbrengst bazaar nu nodig voor nieuw busje

Algemeen

BUSSUM - Flink pech voor de vrijwilligers van Elk Gooisch Matras Komt Van Pas. Afgelopen zaterdag werd de bus waarmee ze hun klanten voorzien van spullen, gestolen. De dief reed de bus vervolgens tegen een boom. De bus lijkt total loss.

Eveline Smits van Oyen van Elk Goois Matras vertelt dat dit echt een flinke tegenslag is. "Onze klanten zijn statushouders en klanten van de voedselbank. Die komen bij ons spullen uitzoeken en de grote spullen bezorgen wij dan thuis." Ze vraagt zich af hoe ze hen nu aan spullen moeten helpen.

Waarschijnlijk total loss
Want of de schade door de verzekering wordt gedekt, daar twijfelt Eveline over. "We moeten dat nog horen, maar de sleutels van de bus zijn gestolen bij een inbraak in huis en de dader is spoorloos. De bewoner is nog wel achter het busje aan gerend, maar moest helaas afhaken."

Geen geld
Omdat ze tegelijkertijd vrezen dat de bus total loss is, kan het nog weleens een flinke strop betekenen. Het probleem is ook niet een-twee-drie opgelost. Elk Gooisch Matras is een vrijwilligersorganisatie en geld om een nieuwe te kopen is er niet.

Opbrengst
De jaarlijkse bazaar die voor zaterdag op het programma staat gaat ondanks alle tegenslag wel door. "We hebben de opbrengsten daarvan nu dubbel en dwars nodig. Ik hoop het natuurlijk niet, maar ik verwacht dat we een nieuwe bus moeten aanschaffen."

Bazaar
De bazaar is zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur in het pand aan de De Ruijterlaan 24a.

Uit de krant