Het tweede elftal van SDO in 1976.
Het tweede elftal van SDO in 1976.

SDO bestaat vandaag honderd jaar

Sport

BUSSUM - Voetbalvereniging SDO bestaat vandaag precies honderd jaar en viert het jubileum dit weekend met een receptie, feestavond en afterparty.

De voetbalclub heeft ruim 1.200 leden en heeft 67 teams waarvan zestien selectieteams die in hun leeftijdscategorie meedraaien op het hoogste niveau. Het hoogste damesteam draait mee in de 1e klasse landelijk en het eerste herenteam speelt in de hoofdklasse, het hoogste niveau binnen het amateurvoetbal.

Dit weekend viert SDO haar 100-jarig bestaan met op vrijdagavond een receptie en komt burgemeester Han ter Heegde langs met een speciale boodschap. De avond wordt opgevrolijkt door showballet Nicole, DJ-M-Ties en shantykoor Het Ruime Sop. De feestavond is op zaterdag, met liveband Sonny's Inc. DJ-M-Ties en John West zorgen voor de afwisseling.

Het weekend wordt zondag afgesloten met de afterparty. In de Kuil zijn voetbalwedstrijden met als hoogtepunt de wedstrijd tussen de huidige A-selectie en oud-SDO voetballers. Ook is er een loterij met als hoofdprijs een Toyota Aygo, optredens van Jari en DJ-MJ-Ties en worden de SDO-jacks uitgereikt aan het winnende jeugdverkoopteam.

Uit de krant