Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Start verbouw Emmaschool gepland voor december

Algemeen

BUSSUM - Na veel jaren wachten gaat het, als alles volgens plan verloopt, rond december toch echt gebeuren: het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan gaat verbouwd worden voor de komst van de Emmaschool. Dat meldt de gemeente. 

De Emmaschool moet verkassen omdat het oude gebouw aan de Fortlaan een zeer slechte staat heeft en het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan onderdak kan geven aan alle leerlingen van de school. Nu worden ze nog verdeeld over twee gebouwen.

Procedure voor school duurde zeker elf jaar
Er was de afgelopen jaren veel gedoe over het komst van de school naar de Graaf Florislaan. Buurtbewoners vreesden veel overlast vanwege het verkeer en parkeren, maar vooral ook geluidsoverlast van de school zelf. Ze stapten naar de Raad van State. Na een reeks maatregelen, met onder meer een heel buitenspeelrooster voor de school, mocht de verhuizing van de school uiteindelijk toch doorgaan. Al met al heeft de hele procedure zeker elf jaar geduurd. 

Nu kan er dus gebouwd worden. Halverwege december heeft de gemeente ook de laatste benodigde vergunning op zak. De verbouw gaat tot de zomer duren. Volgend schooljaar zou de Emmaschool het nieuwe gebouw moeten betrekken. 

Uit de krant