Archieffoto: Marloes Haverkate

Zwaarbevochten zege voor hockeyers Gooische

BUSSUM - Een zwaarbevochten zege na een zwaar duel voor de hockeyers van Gooische afgelopen weekend tegen het wat hoger geklasseerde Victoria: de Bussumse overgangsklasser was met 1-2 te sterk.

De Bussumse hockeyers kwamen voor rust op voorsprong te staan en konden deze na de rust verdubbelen. Daarna was het de beurt aan Victoria, dat eerst scoorde en even later ook verder leek terug te komen. Gooische kon echter goed stand houden en met een zege van het veld af lopen.

Gooische moet zege aan 'kleine zusje' laten
Een nederlaag afgelopen weekend voor de hockeysters van Gooische. En niet zomaar een. De Bussumse eersteklasser verloor van haar 'kleine zusje' HC Naarden: 4-3. De zege van de Naarder buren zorgde voor veel ontlading op het sportpark van HC Naarden.

De derby tussen de twee ploegen was elke seconde spannend. De twee ploegen namen de voorsprong steeds van elkaar over. Op het laatste moment was het HC Naarden dat de voorsprong pakte en daarmee Gooische kon verslaan. De Naarders gaan verrassend aan kop van het klassement. Gooische heeft nu een achterstand van drie punten.