Wijnen proeven in de Majellakapel.
Wijnen proeven in de Majellakapel. Foto: Bob Awick

Eerste WijnFestijn met zeventig wijnen en culinaire hapjes

Algemeen

BUSSUM De Majellakapel stond afgelopen weekend in het teken van de eerste editie van het WijnFestijn in Bussum.

Iedereen kon een weekend lang ruim zeventig wijnen proeven uit verschillende landen en regio's, genieten van lekkernijen van restaurant Faulk, Lecker en L'affetto, live muziek en workshops. "Vrijdagavond was vooral voor de gezelligheid, zaterdag kwamen de bezoekers echt om de wijnen te proeven en voor de hapjes. De zondag was voor ouders met kinderen en buiten stond een springkussen", vertelt Marijke Jansen.

Marijke heeft samen met haar collega Janine Sinnige dit festijn georganiseerd. "We werken allebei bij de Rai en organiseren beurzen en wonen allebei in Bussum. Wat me opviel, is dat in het dorp veel wijnwinkels zijn en dan heb je natuurlijk ook veel wijnliefhebbers, maar een evenement waar je wijn kunt proeven in combinatie met een heerlijk hapje ontbreekt. Dit bracht ons op het idee om dit te organiseren. We zijn langs verschillende lokale wijnwinkels en restaurants gegaan om te vragen of ze interesse hadden en dat hadden ze. Ik reed toevallig langs de Majellakapel en dacht dit is de geschikte locatie. Ik ben gaan informeren of we het konden huren en ze waren meteen enthousiast."

Het eerste WijnFestijn was een groot succes met zo'n 360 bezoekers. "Iedereen was zo enthousiast dat we volgend jaar weer een festijn willen organiseren, maar dat hangt ook af van de lokale partners. Van veel partners hebben we positieve geluiden gehoord dus ik denk dat een tweede WijnFestijn er wel inzit."



Uit de krant