Afbeelding

Recordbedrag via Stichting Dialoog naar Roemenië

Mensen

NAARDEN / BUSSUM - De Stichting Dialoog heeft in haar 20-jarige bestaan nog nooit zoveel geld kunnen uitgeven aan humanitaire hulp in Roemenië. 

"Het geld is besteed aan het armste deel van de bevolking in Râmnicu Sarat en omgeving in Roemenië. In totaal kwam in de maand september voor meer dan 36.000 euro aan geld en goederen terecht bij straatarme gezinnen, vooral Roma's."

De stichting heeft met het geld 860 onderwijspakketten kunnen kopen voor leerlingen tussen de 6 en 18 jaar oud. "Dat bestaat uit een rugzakje of tasje met daarin de door de school gevraagde spullen zoals pennen en schriften. De ouders die veelal met een inkomen rond de 150 euro moeten rondkomen kunnen dit niet zelf betalen. Zonder pakket zouden deze kinderen niet naar school kunnen. Wij hebben hier 13.000 euro aan besteed."

Verder ging er geld naar bouwmaterialen om de huizen in de sloppenwijken op te kunnen knappen. "Het dak lekt, of ontbreekt. De muren zijn kapot, er zijn geen ramen of deuren, geen kachel of kookgelegenheid, geen water en geen elektra. De bestedingen aan dit project liepen dit jaar op tot 16.000 euro."

Stichting Dialoog heeft ook kookstellen en gasflessen uitgedeeld, zes mbo-studenten ondersteund door het collegegeld te betalen en 54 gezinnen kregen een geldbedrag dankzij hun contactgezin in het Gooi. 


Uit de krant