Zure nederlaag voor BFC tegen Altius

BUSSUM - In de eerste streekderby van het seizoen heeft BFC drie punten laten liggen tegen Altius met een 3-1 nederlaag.

BFC opende de wedstrijd in Hilversum sterk en kreeg in de eerste tien minuten een aantal uitstekende mogelijkheden om de score, maar tot tweemaal werd de aanval afgevlagd voor buitenspel. Ten onrechte, vond de club, en na 20 minuten stond het 1-0. BFC bleef de aanval zoeken. Tien minuten na de openingstreffer kreeg BFC een lesje in doeltreffendheid want in één van de sporadische tegenaanvallen werd doelman Ording verrast door een stiftbal en stond de 2-0 op het scorebord.

Tweede helft
In de tweede helft gaf BFC niet op en wist door goed voetbal 2-1 te scoren. Altius kwam tijdens de tweede helft bijna niet op de helft van de Bussummers maar wist, soms met kunst en vliegwerk, verdedigend overeind te blijven. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd viel het doelpunt echter aan de andere kant. Altius kreeg, volgens BFC onterecht, een vrije trap toegekend en was de eindstand 3-1.

Ondanks 90 minuten de betere ploeg te zijn, stond BFC toch met lege handen en had vooral een lesje gehad in effectiviteit.