Repair Café viert 5-jarig bestaan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Vrijwilligers Petra Olgers, Lidwien van de Ven, Philip Leenman en Neeltje Veken.
Vrijwilligers Petra Olgers, Lidwien van de Ven, Philip Leenman en Neeltje Veken. (Foto: Bob Awick)

Repair Café viert 5-jarig bestaan

BUSSUM - Een lustrum en dus tijd voor een klein feestje bij het Repair Café Bussum. De speciale lustrumcommissie heeft al heel wat plannen voor zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 13.00 uur. Iedereen is welkom om een apparaat of kledingstuk te laten repareren of om mee te doen aan een inspirerende workshop.

Petra Olgers weet nog hoe ze destijds met een clubje van de Milieuraad Bussum begon met het allereerste Repair Café. "Dat was in het postkantoor dat helemaal leeg stond en waar veel om te doen was in die tijd. Het was echt pionieren, want het was een lege ruimte waar niets was.

De eerste editie was meteen een succes. We waren nieuw, maar ook de locatie was voor veel mensen leuk om te bezoeken." Die eerste editie trok 150 bezoekers en bleek een gat in de markt. Samen met de eerste vrijwilligers stond het Repair Café meteen goed op de kaart.

Workshops
Het lustrum wordt zoals gezegd gevierd op zaterdag 14 oktober in het Denksportcentrum Bussum aan de Nieuwe Englaan 6. Op het programma staan workshops zoals 'haal het maar uit elkaar' ehbo voor smartphones en zelf tasjes maken van oude lappen stof. Er is een strijkorkest en iedereen kan zijn of haar spulletjes laten maken.

Voor kinderen is er een speciale puzzeltocht door het Repair Café. Iedereen kan zijn of haar kapotte apparaten uiteraard meenemen en laten nakijken door de technische vrijwilligers. Ook mensen vrijwilliger willen worden zijn welkom.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>