SDO veel te sterk voor zwak spelend De Bataven

BUSSUM - SDO heeft afgelopen weekend goede zaken verricht tegen een zeer zwak De Bataven. SDO startte zeer voortvarend en kon winnen met 0-3.

Pepijn Lansbergen schoot na zeven minuten al de eerste bal raak. Dat gebeurde na een ingooi van Rowell van der Meer. De bal werd gekopt door Rick van der Velden, waarna Lansbergen het laatste tikje gaf. De achterhoede van SDO had de zaakjes weer keurig op orde. Het middenveld werd veelal door beide ploegen overgeslagen.

Strafschop
Alleen SDO kon af en toe gevaarlijk worden voor het doel van de Bataven. Zo ook in de 42e min. Theo Visser maakte een snelle passeerbeweging in het 16 meter gebied. Hij werd onderuit gehaald waardoor scheidsrechter Schaper niets anders kon doen dan een strafschop te geven. Rick van der Velden schoot hem laag in de rechterhoek goed in. 0-2. Een plezierige stand zo vlak voor de rust.

In de 64 min werd het zelfs 0-3 door een voorzet van Roy van Essen op Maikel van Latum die Theo Visser de kans gaf om voor een leeg doel te scoren. SDO wisselde drie keer en zag Desley Groenewegen na vier wedstrijden schorsing weer terug in het veld. De overwinning kwam geen moment meer in gevaar.