Afbeelding
Foto: Yvette Geerts

Volgende stap voor bouwplannen hockeyclub

Sport

BUSSUM - Een volgende stap voor de grootste verbouwplannen van hockeyclub Gooische. De gemeente Hilversum, waar de Bussumse hockeyclub gek genoeg nog steeds toe behoort, heeft het ontwerpbestemmingsplan af. Dat stuk moet leiden tot het echte bestemmingsplan. Pas als dat goedgekeurd wordt, kan de bouw echt van start gaan. 

Gooische hoopt te gaan verbouwen, omdat het aan de Meerweg al veel langer uit haar jasje groeit. Het clubgebouw dat er nu staat werd een kwart eeuw geleden geopend en was berekend op ongeveer achthonderd leden, nu heeft de club er drie keer zoveel. De hockeyclub hoopt straks een veel moderner clubgebouw te bouwen, dat het oude gebouw moet vervangen.

Verdere plannen
Daarnaast heeft de club het plan om twee velden anders neer te leggen. Het gaat om twee zogenaamde 'zandvelden'. Deze velden moeten tevens vervangen worden voor een waterveld en een semiwaterveld. De club zou daarmee weer voldoen aan alle moderne standaarden van de hockeywereld. Naast het werk aan het clubgebouw en de velden moet er ook veel randzaken aangepakt worden zoals straatwerk, dug-outs en veldhekken en moeten de lampen op het sportpark worden vervangen door led-lampen. Voor wat betreft de velden en de lampen wordt alles straks zo aangelegd dat de buurt veel minder last zal hebben van de hockeyclub en het vele licht 's avonds.

Bouwproject kost 2 miljoen
Het hele verbouwproject van de hockeyclub kost rond de 2 miljoen euro. De gemeente betaalt daar ongeveer een half miljoen euro van. 

Al twee jaar werken
De Bussumse hockeyclub werkt ondertussen al ongeveer twee jaar aan de verbouwplannen. De eerste paal moet dus nog steeds geslagen worden. Dat het zo lang duurt komt vooral doordat het plan erg complex is. De hockeyclub moet alles regelen met de gemeente Hilversum en niet met de gemeente Gooise Meren, een grenscorrectie om de hockeyclub op Bussums grondgebied te laten liggen moet nog worden doorgevoerd. Daarnaast moet de club erg rekening houden met onder meer Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat. 

Uit de krant