Archieffoto: Berend Jonckers

BFC zet de toon en debuteert met zege

BUSSUM - Een sterke start als derdeklasser afgelopen weekend voor de voetballer van BFC. De net gepromoveerde Bussumers debuteerden met een knappe 0-2 zege op ex-tweedeklasser ASC Nieuwland.

BFC speelde erg sterk en startte voortvarend: al snel na de aftrap stond er een voorsprong op het scorebord. Na een goede eerste aanval scoorde topscorer Tjerk Posthuma. Na de treffer bleef BFC de betere ploeg, de tegenstander had geen enkele vat op de Bussumers. BFC kreeg vele kansen, maar kon pas na een half uur weer scoren. Na een knappe solo kon Olivier Blaauw de voorsprong verdubbelen. Weer kreeg BFC kansen op meer, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte en geluk.

Na de rust leek het wel of BFC tegen een andere tegenstander speelde. ASC Nieuwland speelde een stuk sterker en kon BFC veel meer temmen. BFC speelde echter goed en ervaren genoeg om te voorkomen dat het tegendoelpunten om de oren kreeg. Doelpunten na rust bleven achterwege.