Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Baarnaar slaat en bijt agent in Bussum

Politie

BUSSUM - Een 28-jarige man uit Baarn kreeg het zondagmorgen aan de stok met een agent op de parkeerplaats tussen de Kloosterweg en Veldweg in Bussum. Bij de worsteling die ontstond, beet de Baarnaar zelfs in de arm van de diender. 

De agent is een tijd daarvoor - rond 8.00 uur - met een collega op weg naar een melding op de Meerweg in Bussum. Daar treffen zij een beschadigde auto op de weg en ernaast ligt een onbekende bumper met kentekenplaat eraan.

De agenten rijden naar het adres van degene op wie zijn naam het kenteken staat. Deze persoon vertelt dat ze haar auto aan iemand anders heeft uitgeleend.

Even later treffen de dienders de auto aan: op de parkeerplaats tussen de Kloosterweg en Veldweg vinden ze hem. In de auto zit de man uit Baarn. De agenten ruiken bovendien een zware alcohollucht, meldt de politie. 

Tijdens het vaststellen van de identiteit van de man zou hij ineens opstandig worden. Volgens de politie probeert de man een aantal keer weg te komen en wordt agressief richting de agenten. Uit het niets slaat hij een van de agenten in zijn gezicht. Hierna ontstaat er een worsteling, waarbij de verdachte ook in de arm van de agent bijt. De collega kan hierna de Baarnaar aanhouden en boeien. De gewonde agent is onderzocht door een arts.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanrijding op de Meerweg en het geweldsincident tegen de politieagent. 

Uit de krant