Afbeelding

Waarom gaat de rotonde aan de Meentweg steeds stuk?

Buurt / wijk

BUSSUM - Het gebeurt maar al te vaak: de rotonde aan de Meentweg gaat kapot. De rotonde wordt kapot gereden door grote vrachtwagens en steeds zorgt het weer voor veel schade en moet de rotonde weer hersteld worden. Kunnen we dat voorkomen? Dat vraagt de VVD aan het gemeentebestuur. 

De Meentweg fungeert als toegangsweg tot Bussum voor grote vrachtwagens vanaf de N236. De grote vrachtwagens over het smalle weggetje langs de rotonde gaat soms maar net goed en heel vaak fout. Keer op keer worden er enkele stenen van de rotonde af gereden en moet alles gerepareerd worden. 

Welke kosten heeft de gemeente gemaakt?
De VVD vraagt het gemeentebestuur hoe vaak het gebeurt dat de rotonde kapot wordt gereden en hoe vaak alles weer moet worden hersteld. Daarnaast hoopt de VVD helder te maken hoe vaak de gemeente de herstelkosten heeft moeten betalen en hoe vaak de schade verhaald kon worden. 

Hoe kan schade voorkomen worden? 
En het allerbelangrijkst: hoe kan voorkomen worden dat er steeds weer schade ontstaat? De VVD vraagt het gemeentebestuur of het er over nadenkt het ontwerp van de rotonde te veranderen. 

Het gemeentebestuur moet de vragen nog beantwoorden. 

Uit de krant