Archieffoto: Bob Awick

BFC laat geen spaan heel van buurman NVC

BUSSUM - Met twaalf doelpunten hebben de voetballers van BFC afgelopen weekend geen spaan heel gelaten van het zaterdagelftal van buurman NVC. Het derde bekerduel werd met overmacht door de Bussumers gewonnen: na anderhalf uur voetballen stond er 12-0 op het scorebord.

Vanaf de aftrap bleek al dat BFC een maatje te groot was voor NVC. De Naarders zakten vooral veel terug, BFC mocht het spel maken en aanvallen. De Bussumers hadden de pech dat verreweg de beste speler van NVC tussen de palen stond: de keeper kon veel ballen wegwerken en z'n doel een krap half uur schoon houden. Daarna was het wel raak voor BFC, en hoe. Nog voor rust kon BFC op een afgetekende 5-0 voorsprong komen door een loepzuivere hattrick van Maurits Knoop en doelpunten van Tjerk Posthuma en Jostein Ohm. NVC was daarmee al verslagen.

Na de rust voerde BFC door waar het voor rust mee begonnen was: doelpunten maken. De ploeg moest even op gang komen, maar toen het eenmaal zover was was er voor NVC geen houden meer aan. Tjerk Posthuma had elf minuten nodig voor een hattrick en Julian van der Lek voerde de stand met een treffer op naar 9-0. De hattrick van Posthuma bleek naar meer te smaken: de BFC-topscorer scoorde er in de laatste tien minuten nog eens drie.

De afgetekende zege van BFC op NVC was een goede generale voor de competitie: komende zaterdag trapt BFC voor het eerst af. Dan speelt de ploeg tegen ASC Nieuwland.