SDO na zege van de nul af

BUSSUM - Na twee achtereenvolgende nederlagen heeft SDO de eerste punten van het nog verse voetbaljaar te pakken. De Bussumse hoofdklasser versloeg zondag na een spannend duel Alphense Boys: 3-2.

De toeschouwers langs de kant werden nagenoeg elke seconde wel vermaakt en kwamen ogen tekort omdat SDO en Alphense Boys tot vele en snelle aanvallen kwamen. Het zorgde voor kansen over en weer, de twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. SDO kwam op voorsprong door een perfecte en rake omhaal van Theo Visser, meteen de knapste treffer van het duel.

Na de Bussumse treffer nam Alphense Boys het duel weer even over. Na een paar goede kansen kwam de tegenstander van de Bussumers met een prachtgoal van Patrick Krop knap terug. De Alphense Boys-aanvaller kapte z'n tegenstander weg en schoot strak tegen de touwen. SDO kreeg voor rust nog enkele kansen om de voorsprong te herpakken, maar zonder succes.

Na rust bleef het spannend. Na net wat meer dan een uur voetballen kwam SDO op voorsprong na een goede aanval van Rowell van der Meer schoot Theo Visser hard tegen de touwen. SDO kreeg daarna meer kansen, maar vergat te scoren. Vlak voor de slotfase kreeg SDO een strafschop tegen na een vermeende handsbal van Kenneth Dames: het werd 2-2. Op het allerlaatste moment kon Roy van Essen de 3-2 maken voor SDO.

SDO staat na afgelopen weekend op een elfde plaats.