Afbeelding
Foto: Bob Awick

Verdachte steekpartij Nieuw Veldheim op vrije voeten

Politie

BUSSUM - De verdachte van de steekpartij aan Nieuw Veldheim afgelopen voorjaar is weer op vrije voeten. De rechtbank heeft woensdag het voorarrest van de Bussumse vrouw (24) opgeheven. De vrouw wordt nog wel verdacht en wordt onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd. 

De rechtbank nam woensdagochtend deze beslissing tijdens een pro-formazitting. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is op 6 december. Daarvoor zal het slachtoffer nog een keer gehoord worden.

De Bussumse stak afgelopen april haar buurvrouw met een vleesmes in de borst. Wat de aanleiding van de steekpartij is geweest, werd woensdagochtend niet besproken. Wel werd duidelijk dat het slachtoffer geen onbekende van de politie is en dat zij waarschijnlijk ook een zeer groot aandeel heeft gehad in het steekincident.

De verdachte, die kort na het voorval met een enkelband geschorst werd, is verhuisd naar Amsterdam. Ze heeft daar een woning en werk en volgens de rechters werkt zij hard om haar leven op de rit te krijgen. Haar voorlopige hechtenis is opgeheven, omdat er geen vrees meer is voor herhaling nu de verdachte niet meer in de buurt van het slachtoffer woont.

Uit de krant