Archieffoto: Berend Jonckers

BFC van start met afgetekende bekerzege

BUSSUM - Zonder problemen heeft BFC afgelopen weekend het eerste bekerduel van het jaar gewonnen. De Bussumse derdeklasser was op een stroef natuurgrasveld met 0-4 te sterk voor SV Baarn.

BFC was al vanaf de aftrap de betere ploeg, maar had vooral voor rust last van het zware veld. Van SV Baarn had BFC amper wat te duchten, de Baarnse elf trokken massaal terug op eigen helft en waren vooral ballen aan het wegwerken. BFC zocht de aanval wel en kreeg al snel een paar goede kansen. Doelpunten bleven voor rust achterwege.

Na rust wel doelpunten
Na de rust lukte het al wel snel op te scoren. Een hard schot van aanvoerder Dico Knevel werd eerst nog gepareerd door de keeper van SV Baarn, de mee opgekomen Jurriën Blaauw kon de rebound wel benutten en BFC op voorsprong zetten. Meteen daarna was het weer raak toen Knevel de voorsprong met een rake vrije trap verdubbelde. Het duel was daarmee gespeeld. Het ontbrak SV Baarn aan kwaliteit en kracht om wat terug te kunnen doen.

BFC bleef doorgaan en kon de score nogmaals verdubbelen door doelpunten van Tjerk Posthuma en een benutte strafschop van Davey du Maine.

Komende zaterdag speelt BFC het tweede bekerduel. Dan komt DOSC op bezoek.