De weg werd afgelopen voorjaar al fors onder handen genomen, maar niet iedereen was daar tevreden over.
De weg werd afgelopen voorjaar al fors onder handen genomen, maar niet iedereen was daar tevreden over. Archieffoto: Bob Awick

Werkzaamheden aan oversteek Nassaulaan naar Havenstraat

Algemeen

BUSSUM - Er wordt volgende week maandag, 28 augustus, een hele dag gewerkt aan de veelbesproken oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat, over de Brinklaan. Dat meldt de gemeente. 

Er wordt gewerkt om het stuk weg beter zichtbaar te maken voor automobilisten. De markering aan de randen van de straat wordt met gele stenen een stuk dikker gemaakt dan nu het geval. Dat moet de weg een stuk herkenbaarder maken. 

De veelbesproken oversteek kreeg afgelopen voorjaar een complete metamorfose en werd veranderd naar 'shared space'. Dat model wordt steeds vaker toegepast en betekent dat er helemaal geen borden, drempels of andere maatregelen worden genomen. Het verkeer zou dan vanzelf alerter reageren en afremmen. Na de aanpassingen regent het echter klachten, veel weggebruikers vinden de weg onveiliger geworden. De aanpassingen van nu moeten ervoor zorgen dat dat weer wat verbetert. 

Er wordt volgende week een hele dag gewerkt. De weg hoeft verder niet afgesloten te worden voor verkeer. Alleen de bus rijdt even over een andere route. De bushaltes  'Wilhelminaplantsoen' en 'Nieuwe Brink' vervallen die dag. 

Uit de krant