Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Meerdere wapens aangetroffen bij arrestatie De Sparren

Politie

BUSSUM - Bij de arrestatie van een man in woning aan De Sparren zijn steekwapens, een ploertendoder en een handboog aangetroffen. Eerder meldde de politie dat er vuurwapen zou zijn. Dat blijkt nu niet het geval.

De aanhouding volgde na een conflict eerder op de dag bij een tankstation, iets verderop, aan de Brinklaan in Bussum. Daar had de man samen met een vrouw bonje met een 51-jarige Bussumer. Die reed vervolgens weg, maar hield de twee in de gaten. Hij zag de man - zijn leeftijd wordt niet bekendgemaakt - een woning aan De Sparren ingaan. De vrouw zou vervolgens met de auto op de Bussumer ingereden zijn om daarna weg te rijden.

Het slachtoffer schakelde de politie in. Omdat er een indicatie was dat de bewoner mogelijk een vuurwapen zou hebben, zette de politie uit veiligheidsoverwegingen de omgeving af. Een onderhandelaar kwam ter plaatse en kon op de man inpraten. Hij kwam zelf zijn woning uit waarna agenten van een arrestatieteam hem aanhielden. In de woning werden vervolgens de verschillende wapens aangetroffen. 

De man, die volgens de politie verward overkwam, zit vast. De vrouw loopt nog vrij rond. Een nader onderzoek is ingesteld. De politie roept getuigen die iets gezien bij het tankstation aan de Brinklaan en/of aan De Sparren, zich te melden. 

Uit de krant