Afbeelding
Foto: Yvette de Vries

Klachten over verkeer Brinklaan: wat moet er gebeuren?

Buurt / wijk

BUSSUM - Wat moet er gaan gebeuren met de Brinklaan? Er wordt nog steeds veel geklaagd over de verkeersdrukte en gevaren op het stukje weg tussen de Nassaulaan en de Havenstraat. 

Er wordt vooral de laatste maanden veel geklaagd over het verkeer. Dat komt nadat de oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat, over de Brinklaan, werd aangepakt. De oversteek werd 'shared space'. Met dat systeem staan er geen borden om de regels aan te geven en zou het verkeer vanzelf wel afremmen. Er wordt steen en been geklaagd over de verslechterde verkeersveiligheid. Er wordt veel gevraagd of er toch extra maatregelen genomen kunnen worden, maar zonder resultaat. De gemeente stelt nog steeds dat het verkeer moet wennen aan de veranderde verkeersregels. 

De Brinklaan autoluw maken zou veel problemenoplossen. Met zo'n plan zou de auto 'te gast' zijn op de straat. Veel verkeer zal dan een andere doorgaande route nemen. Er wordt al vele jaren gesproken over een autoluwe Brinklaan, tussen de Olmenlaan en de rotonde Herenstraat/Kerkstraat, maar tot nu toe kwam het nooit zo ver. En dat mag opvallend worden genoemd: een maand geleden besprak de gemeenteraad een voorstel voor een onderzoek naar een autoluwe Brinklaan. Daar leek steun voor. Wethouder Jan Franx, als projectwethouder verantwoordelijk voor het Brinklaan-verkeer, steunde het plan zelfs. Toch stemde de gemeenteraad het voorstel weg

Dat betekent dat er geen maatregelen genomen worden om het verkeer over de Brinklaan aan te pakken. Dan worden de veranderde parkeerregels pas over anderhalf jaar geëvalueerd. 

Uit de krant