Afbeelding
Foto: Bob Awick

Bussum Cultureel wordt 'magische editie'

Cultureel

BUSSUM - Nog heel even en Bussum Cultureel gaat weer van start. En er staat heel wat op stapel: dit jaar spreekt de organisatie van Bussum Cultureel van een 'magische editie'.

Bussum Cultureel duurt altijd drie dagen en valt dit jaar op 15, 16 en 17 september. De aftrap is op vrijdagavond met een film in de open lucht. Organisator Mirjam Smets: "Dit jaar weer in de tuin van de Tindalvilla. Daar staat het grote scherm klaar en vertonen we onder de sterrenhemel de grappige en hartverwarmende film Captain Fantastic. Hierin schittert Viggo Mortensen als super-vader, die zijn kinderen onbevangen, ver van alle hectiek, wil laten opgroeien."

De zaterdag is zoals altijd de de dag met de meeste optredens. Dit jaar zijn er maar liefst vier grote podia geregeld. "We hebben onder andere The Cosmic Carnival. Dit is een vaste speler op zowel De Parade als op het Oeral-festival. Zij vertellen het indrukwekkende verhaal van de band Fleetwood Mac die bekend staat om hun rauwe powerblues en psychedelische sound, maar ook om de aanhoudende spanningen tussen de bandleden." Smets is ook erg te spreken over Dear Francis die live en akoestisch de grootste hits van de jaren '80 tot nu zal brengen. "Meerstemmig met zang, gitaar, bas en cajon. Het zijn doorgewinterde muzikanten." Cabaret is er dit jaar van De Fransse Eijkel Speelt. "Dit is een onbevangen, absurdistisch, muzikaal en dynamisch cabaretduo, wars van hokjesgeest."

Zondag staat de Art Fair op het Wilhelminaplantsoen. "Dit jaar is er naast werk van professionele Bussumse kunstenaars ook kunst te zien van hun collega's uit de omgeving. Dat geeft onverwachte kunstenaars en workshops. Het Bruggenconcert, inmiddels traditie wordt dit jaar opgeluisterd met de Nederlands Kampioen luchtdirigeren Richard van Roessel. Het driedaagse culturele evenement eindigt met de Langste Eettafel in de Kapelstraat. Samen aan tafel vanaf 17.00 uur. Kaartjes kunnen al gekocht worden via bussumcultureel.nl/eettafel."

Uit de krant