Afbeelding

Geparkeerde auto's Achtermeulenlaan flink bekrast

Politie

BUSSUM - De Achtermeulenlaan wordt geteisterd door vandalisme. Eind vorige week was het weer raak: zeker drie auto's werden flink bekrast.

De politie spreekt van aanzienlijke vernielingen. "We hebben drie aangiftes via internet ontvangen en een auto is zelfs rondom bekrast." Gezien het tijdstip van aangifte vermoedt de politie dat de vernielingen in de nacht van donderdag op vrijdag zijn gepleegd. Er zijn nog geen verdachten in beeld.

Het opsporen van de daders schijnt nogal lastig te zijn, zo laat de politiewoordvoerder weten. "We zijn in dit soort zaken heel erg afhankelijk van getuigen. Dergelijke vernielingen laten nauwelijks aanknopingspunten na waar we iets mee kunnen. Ook gebeuren dit soort delicten meestal in het donker."

Heb je wat gezien? Meld het!
De politie roept nadrukkelijk getuigen op zich te melden. "Wie iets gezien of gehoord heeft kan bellen met 0900-8844. Als mensen camerabeelden hebben dan zijn die bij de politie ook meer dan welkom. Als mensen iets verdachts horen of zien dan mogen ze ook 112 bellen. Dan kunnen we ze hopelijk op heterdaad betrappen", aldus de woordvoerder.

Voorgaande jaren werden van geparkeerde auto's in de straat regelmatig banden lek gestoken en spiegels gebroken.

Uit de krant