Afbeelding
Foto: Yvette de Vries

Geen 'auto te gast' aan Brinklaan

Buurt / wijk

BUSSUM - Er worden geen maatregelen genomen om auto's te gast te maken op de Brinklaan. Een voorstel daartoe werd woensdag weggestemd door de gemeenteraad.

De plan om auto's te gast te maken komt na alle klachten over de aangepakte oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat, over de Brinklaan, tot 'shared space'. Met dat systeem staan er geen borden om de regels aan te geven en zou het verkeer vanzelf wel afremmen. Er wordt echter steen en been geklaagd over de verslechterde verkeersveiligheid.

Er wordt veel gevraagd of er toch extra maatregelen genomen kunnen worden, maar zonder resultaat. De gemeente stelt nog steeds dat het verkeer moet wennen aan de veranderde verkeersregels. 

Wethouder steunt plan, gemeenteraad stemt het weg
Het plan om de weg om te vormen naar auto te gast leek kans van slagen te hebben. Sterker nog: voordat er over het voorstel gestemd werd zegde wethouder Jan Franx al toe rond oktober eventueel te kunnen onderzoeken of 'auto te gast' doorgevoerd zou kunnen worden. Maar toen er gestemd werd bleek er toch onvoldoende draagvlak voor het plan. 

Er worden nu geen maatregelen genomen om de Brinklaan verder aan te pakken. 

Uit de krant