Afbeelding
Foto: Bob Awick

Vertrouwen dat natuurbeheer MOB-complex door GNR goed komt

Politiek

BUSSUM - Er heerst veel vertrouwen over de komende overdracht van de natuur op het MOB-complex aan het Goois Natuurreservaat (GNR). Dat stelt wethouder Boland na vragen van de VVD. 

Het natuurbeheer wordt over anderhalf jaar overgedragen aan het GNR. Het GNR gaat het grote natuurgebied achter het bebouwde deel beheren, maar ook de natuur tussen de gebouwde bungalows en appartementen.

Voordat er een akkoord kwam werd er heel lang overlegd. Het overleg duurde lang omdat het GNR over het algemeen geen ervaring heeft met het beheren van natuur van een bebouwde omgeving. Desondanks heerst er toch vertrouwen dat het goedkomt, zo stelde Boland woensdag. 

Wandel- en fietspad komt er gewoon
Eén van de breekpunten gedurende de gesprekken tussen de gemeente en het GNR was de komst van een wandel- en fietspad dwars door de natuur. Het GNR staakte de gesprekken eerder omdat het meende dat het wandel- en fietspad niet thuishoorde tussen de natuur. Daar kwam met later op terug. 

Het wandel- en fietspad gaat er nu hoe dan ook komen, zo stelt de wethouder. Er moet alleen nog gekeken worden naar hoe en wanneer. 

Uit de krant