Afbeelding

Situatie Vaartweg blijft voorlopig zoals die is

Buurt / wijk

BUSSUM - De situatie op de Vaartweg blijft voorlopig zoals die nu is. De groothandel van Van Walraven mag de al jaren leegstaande loods blijven gebruiken voor opslag totdat er een andere locatie wordt gevonden.

Het bewuste pand op het industrieterrein heeft in 2010 de bestemming wonen gekregen en bewoners beklagen zich in de nieuwe situatie over onder andere parkeeroverlast en extra verkeersdrukte.

Volgens verantwoordelijk wethouder Boland is een goede afweging gemaakt en is er besloten de bestemming wonen tijdelijk weer terug te draaien. Het ontwikkelen van woningen duurt langer dan verwacht en daarom is voor deze oplossing gekozen. Alles beter dan leegstand zo lijkt het. Een zwaarwegende reden om het raadsbesluit van 2010, toen de gemeenteraad besloot dat bedrijvigheid op die plek ontmoedigd moest worden en de bestemming in wonen veranderde, was dat dit juist minder overlast voor de omwonenden zou veroorzaken en verloedering van een leegstand pand op deze manier tegen wordt gegaan. "Bovendien", zo liet de wethouder weten: "Het is geen nieuwe bedrijvigheid, het bedrijf zit er al en het college mag een tijdelijke vergunning afgeven."

Boland stelt dat de afspraak tijdelijk is en dat de ontwikkelaar zeker van plan is om op die plek nog woningen te bouwen. Maar of dat ook snel gebeurt, daar geeft hij geen garantie op. "We kunnen het bedrijf er niet zo maar uitzetten."

Boland was door Hart voor BNM op het matje geroepen omdat ze met de tijdelijke vergunning een raadsbesluit naast zich hebben neergelegd. Ondanks dat de wethouder flink onder vuur lag hoeft hij het besluit niet terug te draaien.

Uit de krant