Vanaf links: Cornelia, Lenie, Henk en Paul.
Vanaf links: Cornelia, Lenie, Henk en Paul. Foto: Marieke van Veen

Henks zelfgebouwde schip is klaar

Mensen

BUSSUM - De 'Never too old' is zo goed als klaar. Henk Mulders zelfgebouwde schip ligt in het water. Daar regelt de Bussumer de laatste dingen voor hij op wereldreis gaat.

Terwijl Lenie en Paul uit Nieuw-Zeeland toekeken, stonden Henk Mulder en Cornelia Boom maandag op het zeilschip de douane te woord. Die kwam voor de BTW-verklaring die Henk straks nodig heeft om met de 'Never too old' aan zijn verre reis te beginnen.

Lenie en Paul ontfermden zich in 2009 over Henk (75) en Cornelia (75) toen de twee voor de Nieuw-Zeelandse kust per helikopter gered moesten worden van de eveneens zelfgebouwde 'Matahari'. De vier zijn nu vrienden voor het leven. Na het drama besloten de Weespers nooit meer een dergelijk avontuur aan te gaan, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Voor Henk althans, want Cornelia krijgt hij toch echt niet meer mee.

Henk raakte door de schipbreuk in geestelijke en financiële problemen en bij wijze van therapie besloot hij toch weer een boot te bouwen, maar niet zozeer om er ook weer echt mee op reis te gaan. Maar toen het schip zijn voltooiing naderde, drong de vraag zich op: wat ging Henk er eigenlijk mee doen? Toch maar weer de zee op, want na acht jaar op de wal weet hij het zeker: op het water hoort hij thuis. "Ik wil naar Lapland, naar Senegal, naar Ghana. Om te eindigen in Brazilië waar ik dan verliefd word op een mooie vrouw met dikke billen", vertelde hij in mei al aan het BussumsNieuws. Zoon Harald gaat met hem mee.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant