Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Geen maatregelen voor veelbesproken oversteek Brinklaan

Buurt / wijk

BUSSUM - Er gaan geen maatregelen genomen worden om de veelbesproken oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat over de Brinklaan verder te verbeteren. Dat stelt de gemeente .

De gemeente gaat de weg wel nog beter markeren en gaat bloembakken en ander straatmeubilair plaatsen om te voorkomen dat er auto's gaan parkeren of langs de weg stil gaan staan. 

De oversteek werd een maand geleden helemaal veranderd. De weg kreeg een metamorfose en werd net zo als de gerenoveerde Havenstraat, maar daarnaast werden er ook verkeersmaatregelen genomen. De weg werd 'shared space', wat betekent dat er helemaal geen borden en drempels geplaatst worden of andere maatregelen worden genomen. Het verkeer zou dan vanzelf alerter reageren en afremmen. Dat komt de veiligheid ten goede.

Vernieuwde kruising werkt goed
Al snel nadat de weg weer werd geopend kwamen er veel klachten, vooral vanwege de veiligheid. De gemeente stelt dat er met de veiligheid weinig mis is. Wethouder Jan Franx heeft meerdere keren poolshoogte genomen. "De voetgangers die ik sprak voelen zich veilig. Men moet natuurlijk wel een beetje wennen aan de nieuwe situatie. De ervaring elders leert dat weggebruikers na verloop van tijd goed met dit concept uit de voeten kunnen. Je moet gewoon goed blijven opletten en dat doet men ook. We gaan ook niet mee in het idee dat er weer een zebrapad moet komen", aldus Franx. 

De gemeente gaat de aangepaste kruising na de zomer wel evalueren. 

Uit de krant