De tweeling traint veel samen en geeft elkaar ook tips.
De tweeling traint veel samen en geeft elkaar ook tips.

Bussumers Amon en Odin: talentvolle BMX-tweeling op NK, EK en WK

Algemeen

BUSSUM - Eén minuut zo hard mogelijk fietsen en de concurrentie achter je laten. Dat is waar de talentvolle Bussumse tweeling Amon en Odin Verhoog en hun ouders zo'n beetje alles voor opzij zetten. Hun sport BMX staat binnen het gezin op nummer één. De internationale wedstrijden zijn hun vakantie.

Het gezin reist de hele wereld over voor de wedstrijden. Zo staat op 3 juli het NK in Assen op de agenda, waarna half juli het EK in Bordeaux volgt. Bijna direct daarna maakt de vijftienjarige tweeling ook zijn opwachting bij het WK in de USA. Het is geen ongevaarlijke sport die de beide jongens op hun zevende kozen. Het gaat er hard aan toe.

Trainen doen Odin en Amon zo veel mogelijk samen, in de sportschool met een personal trainer en op de baan in Baarn. Ook rijden ze hun rondjes, weliswaar op een mountainbike, op de hei. De BMX blijft voorbehouden voor de baan. Op het NK gaat Odin zeker een gooi doen naar het Nederlands kampioenschap in zijn leeftijdsklasse. Samen met Amon staat hij hoog in de Nederlandse ranking.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio gisteren
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief