Afbeelding
Foto: Bob Awick

Na de zomer meer bekend over schoolzwemmen

Algemeen

GOOISE MEREN - Er wordt na de zomer meer bekend over wat de gemeente gaat doen aan zwemlessen voor scholen, het schoolzwemmen. Dat stelt wethouder Gerben Struik na vragen van de PvdA erover. 

Alleen enkele Bussumse scholen doen momenteel nog aan school zwemmen, de andere kernen stopten er al enkele jaren geleden mee. Er wordt nu met alle scholen gesproken over het schoolzwemmen. Na de zomer komt er een plan voor alle scholen van de gemeente. 

De PvdA meent dat er een onderzoek moet komen naar de behoefte aan schoolzwemmen. Dat onderzoek moet helder maken of de gemeente het schoolzwemmen weer moet steunen. De PvdA hecht echter veel waarde aan schoolzwemmen. Het zorgt ervoor dat jeugd meer beweegt en zorgt er voor dat de jongste bewoners van de gemeente gewoon goed kunnen zwemmen. Dat moet wel, want de gemeente heeft nou eenmaal veel water. 

Of het onderzoek naar het schoolzwemmen er ook echt komt, valt echter nog te betwijfelen. Het PvdA-plan kan tot op heden amper op steun rekenen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief