Chantal en Karin borstelen de pony's in de achtertuin.
Chantal en Karin borstelen de pony's in de achtertuin. Foto: Bob Awick
Video

Chantal verzorgt twee pony's, gewoon achter haar huis aan de Parmentiersstraat

Buurt / wijk

BUSSUM - Twee pony's. En dat gewoon op een stukje achtertuin aan de Parmentiersstraat. De Bussumse Karin en Chantal Verhulst hebben ze, en verzorgen ze. 

Het gaat om twee shetlanders: Fleur en Dreamer. "Moeder Fleur had een gebroken kogel in haar achterbeen en haar ene hoef is smaller dan de andere en kon daardoor niet meer in een weiland lopen", vertelt dochter Chantal, een echt paardenmeisje. "Via een kennis hoorde ik dat ze geslacht zou worden en dat ze in verwachting was. Dat kon ik niet laten gebeuren en toen heb ik met mijn moeder overlegd of ze bij ons in de achtertuin konden staan."

Pony's geven rust
Chantal (25) heeft een vorm van autisme. "Door mijn autisme heb ik last van agressie, boosheid en verdriet en de pony's geven mij rust. Als ik de agressie voel opkomen, ga ik naar ze toe en ga bij ze zitten en dan zakt het langzaam weg. Ze voelen het feilloos aan en voor mij heeft het zeker een therapeutische werking." Ook voor moeder Karin (51) zijn de pony's belangrijk. "Ik heb een spierziekte en ze houden me op de been. Als Chantal ze uitlaat, wandel ik mee en dat is goed voor mijn gezondheid."

Maar mag je eigenlijk wel pony's in de achtertuin houden? "Dat mag, mits je geen overlast bezorgt", vertelt Karin. Er kwam eerder wel een klacht, maar Fleur en Dreamer mochten gewoon blijven. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant