Zandhopen en het oude Brosgebouw: dat zijn de resten van Bensdorp.
Zandhopen en het oude Brosgebouw: dat zijn de resten van Bensdorp. Foto: Yvette de Vries

Ergste overlast voor buurt Bensdorp achter rug

Buurt / wijk

BUSSUM - De buurtbewoners rond Bensdorp hebben de meeste overlast van de sloopwerkzaamheden op het complex achter de rug. Een aantal omwonenden haalt opgelucht adem. 

Buurtbewoners hadden de afgelopen weken overlast van het kabaal van de sloopwerkzaamheden en het vele stof. Volgens de bouwer, Bouwbedrijf Noordersluis, bleef het aantal klachten over overlast echter beperkt. De meesten werden meteen aangepakt. 

"Er waren klachten over stof op woningen aan de Mariastraat; die bewoners hebben inmiddels compensatie ontvangen", laat de woordvoerder weten. Ze stelt verder dat de overlast amper te voorkomen was: er komt nou eenmaal stof vrij, om maar wat te nomen. 

Een bewoonster van de Nieuwe Spiegelstraat, die grenst aan het terrein, vertelt dat er inderdaad flink wat stof op de auto's lag. Dat was volgens haar nog niet zo erg. Maar de trillingen die maandenlang aanhielden, van 's ochtends vroeg totdat de hekken dichtgingen, waren bijna niet te doen. De glazen in de kast hield ze angstvallig in de gaten. "Voor zover ik kan zien is er geen schade aan de woning", vertelt ze. Daar maakt ze zich ook niet direct zorgen over. "Er zijn vooraf foto's gemaakt en een van de buren heeft een trillingsmeter op zijn huis gezet."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant