Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Hart voor BNM: 'Doorgaand verkeer over Landstraat, auto te gast op Brinklaan'

Buurt / wijk

BUSSUM - Stuur doorgaand verkeer over de Landstraat en maak de auto te gast op de Brinklaan. Met dat plan hoopt Hart voor BNM de problemen met het aangepakte kruispunt tussen de Nassaulaan en de Havenstraat op te lossen. Hart voor BNM heeft het voorstel voorgedragen een wethouder Jan Franx. 

Het kruispunt over de Brinklaan en de Nassaulaan en Havenstraat heeft afgelopen maand een grote metamorfose ondergaan en werd aangepast met het zogenaamde 'shared space'-concept. Dat betekent dat er helemaal geen borden, drempels of andere maatregelen worden genomen. Het verkeer zou dan vanzelf alerter reageren en afremmen. Er wordt echter nog veel geklaagd over de gebrekkige verkeersveiligheid, veel mensen vinden het kruispunt een stuk onoverzichtelijker geworden. 

Volgens Hart voor BNM kan het doorsturen van doorgaand verkeer naar de Landstraat en de auto te gast op de Brinklaan de problemen oplossen. "Allereerst gaat er te veel gemotoriseerd verkeer door de Brinklaan en ten tweede komen mensen te hard aanrijden op de shared space en is er onduidelijkheid over wie er voorrang heeft op deze shared space: de overstekende voetganger of de automobilist. Verwijs bij de rotonde ter hoogte van het gemeentehuis doorgaand verkeer naar de Landstraat en geef bij de Brinklaan vanaf de Olmenlaan aan dat de auto te gast is, dus stapvoets rijden en andere verkeersdeelnemers voorrang geven en trek dit door tot de rotonde bij Bel Ami", vertelt Marieke Munneke Smeets. 

Hart voor BNM laat verder weten dat het betreurt dat het gemeentebestuur heeft laten weten vooralsnog geen maatregelen gaat nemen om het kruispunt aan te passen. 

Uit de krant