Afbeelding
Foto: Berend Jonckers

BFC promoveert naar de derde klasse

Sport

BUSSUM - Het zat er al een beetje aan te komen, maar het werd toch groot feest: BFC voetbalt volgend jaar derde klasse. De Bussumse zaterdagvoetballers promoveerden afgelopen weekend na een 2-4 zege tegen Roda '23. Dat was meer dan voldoende na de 4-0 zege van een week eerder. 

BFC kon zaterdag rekenen op de steun van veel trouwe supporters. Dat bleek te helpen. De Bussumers waren vanaf de aftrap de betere ploeg en kregen al snel een paar goede kansen. Het duurde echter even voordat dat ook doelpunten opleverde, maar BFC kwam wel terecht op voorsprong. Na een voorzet op maat van Felix Mispelblom kon Tjerk Posthuma de bal onhoudbaar tegen de touwen vuren. Het duel was daarmee al meteen gespeeld. Roda '23 probeerde tevergeefs nog wat terug te doen, maar kreeg geen echt goede kansen. BFC kreeg deze wel, maar was te gehaast met afronden. 

Roda '23 probeert, maar BFC houdt stand
Na de rust bleef Roda '23 proberen BFC nog van promoveren af te houden. BFC kreeg de betere kansen maar vergat te scoren en dat gaf Roda '23 hoop. Het bleek terechte hoop: Roda '23 kon een tegentreffer produceren. BFC bleef echter alert en maakte de schade meteen weer ongedaan. Na een steekpass van Bas Bijvoet kon Felix Mispelblom BFC weer op voorsprong zetten. Laatstgenoemde BFC'er maakte even later verreweg de knapste goal van de dag: met een acrobatische omhaal zette Mispelblom BFC op een verdere voorsprong. 

Heel even kwam Roda '23 later nog een keer terug, maar ook nu stelde BFC meteen weer orde op zaken. Nadat Jelle van der Geest de laatste Bussumse goal maakte kon het feest onder de BFC-spelers, staf en supporters losbarsten. Met bloemen en champagne werd er volop gehost. 

BFC promoveert nu dus naar de derde klasse. Dat mag na slechts één jaar op zaterdag en met een sterk verjongd team knap worden genoemd. Toch zal er afgaand op het afgelopen voetbaljaar ook komend jaar veel van BFC verwacht worden. 

Uit de krant