Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Gaat de Albert Heijn toch het Scapino-pand betrekken?

Bedrijven

BUSSUM - Er wordt nog steeds gesproken over de komst van een supermarkt van Albert Heijn naar het Scapino-pand aan de Nieuwe Brink. Dat valt de concluderen aan de hand van het projectenboek van de gemeente. 

De AH-supermarkt van de Veerstraat zou moeten vertrekken naar de Nieuwe Brink. Het pand dat daar weer leegkomt zou onderdak kunnen geven aan een andere supermarkt.

Er wordt al veel langer gesproken over een vertrek van de supermarkt aan de Veerstraat. Dat was vooral enkele jaren geleden het geval toen er werd gesproken over een grote opknapbeurt voor Scapino/Nieuwe Brink. Er moesten appartementen en een grote supermarkt komen, maar het plan werd van tafel geveegd na veel weerstand. Dat er toch nog wordt gesproken over de komst van een supermarkt naar Scapino/Nieuwe Brink mag aan de andere kant geen wonder heten: Ahold heeft de grond een aantal jaar geleden al gekocht. 

Er wordt momenteel achter de schermen aan de plannen gewerkt. Als de plannen met de Albert Heijn doorgaan, dan zou de supermarkt vanaf 2020 de deuren moeten openen. 

Uit de krant