Archieffoto: Bob Awick

BFC zet levensgrote stap naar derde klasse

BUSSUM - Er moet een wonder gebeuren om BFC nog van de derde klasse weg te houden. De Bussumse zaterdagvoetballers zetten afgelopen weekend een levensgrote stap naar de klasse hoger: tegenstander Roda '23, de laatste horde naar de derde klasse, werd met 4-0 aan de kant gezet.

BFC was verreweg een maatje te groot voor Roda '23. De ploeg van Danny Schenkel was vanaf de aftrap de betere ploeg en kreeg al snel een paar goede kansen. BFC kwam al vroeg op een voorsprong te staan: Maurits Knoop kopte een corner hard tegen de touwen. BFC speelde daarna zeer geconcentreerd en opende de jacht naar een hogere voorsprong. Daar stond tegenover dat de ploeg ook geen enkele kans weg gaf. Na een half uur werd de voorsprong verdubbeld. De mee opgekomen back Dylan Horn kon met een afgemeten voorzet ploeggenoot Olivier Blaauw laten scoren. Smetje op het duel was vlak voor rust het geblesseerd wegvallen van Jostein Ohm.

BFC zet goed door, maar vergeet echt weg te lopen
Na de rust probeerde Roda '23 eerst wat terug te doen, maar de ploeg kreeg geen enkele kans. BFC nam het duel al snel weer over. Al snel volgde een derde goal: de razendsnelle Olivier Blauw werd tegen de grond gewerkt, de toegekende strafschop werd vervolgens door aanvoerder Dico Knevel zonder problemen raak geschoten.

Daarna leek de koek echter op voor BFC. De ploeg kreeg vele kansen om de score verder op te hogen, maar vergat te scoren en zo Roda '23 al meteen op een onoverbrugbare achterstand te zetten. BFC was vaak slordig en maakte veel fouten. Er volgde nog wel een treffer van Olivier Blaauw, maar dat was slechts een schamel resultaat na de vele opgelegde kansen.

Toch zal het raar moeten lopen om BFC nog van de derde klasse af te houden. Afgaand op het spel van afgelopen weekend lijkt die 4-0 zege die Roda '23 hoe dan ook nodig heeft, schier onmogelijk. Toch zal BFC nog één keer anderhalf uur bij de les moeten blijven om Roda '23 definitief van zich af te schudden. Wat er ook gebeurt, BFC zal hoe dan ook kunnen rekenen op de steun van veel trouwe supporters.