Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Oversteek van Nassaulaan naar Havenstraat weer open

Buurt / wijk

BUSSUM - Er kan weer overgestoken worden vanaf de Nassaulaan naar de Havenstraat. De werkzaamheden aan de weg werden afgelopen week afgerond.

Er werd een maand lang gewerkt aan de weg. De weg heeft een totale metamorfose achter de rug. Er werden maatregelen genomen worden om te zorgen dat de Nassaulaan en de Havenstraat beter met elkaar verbonden worden en daardoor de bezoekers sneller en beter de oversteek kunnen maken. De straat wordt daarnaast herbestraat en wordt net zo gemaakt als de net gerenoveerde Havenstraat. 

De extra maatregelen moeten de oversteek nog verder verbeteren. Het eerste plan was om de oversteek aan te pakken volgens het 'shared space'-concept. Dat model wordt steeds vaker toegepast en betekent dat er helemaal geen borden, drempels of andere maatregelen worden genomen. Het verkeer zou dan vanzelf alerter reageren en afremmen. Dat komt de veiligheid ten goede. De gemeente plaatste echter toch een bord en een drempel als extra maatregel. 

De gemeente roept verkeer op om de komende weken nog extra goed op het verkeer te letten als ze het veranderde kruispunt naderen. 

Uit de krant