Afbeelding

BFC zet goede eerste stap

Sport

BUSSUM - Een goede eerste stap naar de derde klasse van de voetballers van BFC. De Bussumers versloegen hun eerste tegenstander Hees afgelopen weekend met 0-2 en kan daarmee komend weekend de volgende ronde van de play-offs halen. 

BFC startte sterk en bleek al snel een maatje te groot voor Hees. Met veel aanvallen openden de Bussumers meteen de jacht op doelpunten, Hees moest een paar keer hard aan de noodrem trekken om BFC te stoppen. BFC scoorde toch. Aanvoerder Dico Knevel mocht aanleggen voor een vrije trap. Vanaf een ogenschijnlijk onmogelijke hoek schoot de Bussumer de bal tegen de touwen. 

Na de voorsprong opende BFC te jacht op meer, maar echt grote kansen bleven achterwege. Na de rust was het al snel wel weer raak. Een solo-aanval van Jostein Ohm werd door de jonge BFC-speler knap afgerond. BFC bleef daarna kansen creëren, maar het vergat doelpunten te maken. 

De zege tegen Hees was voor BFC een goede eerste stap op weg naar de volgende ronde van de play-offs, maar de Bussumers zullen komend weekend nog wel vol aan de bak moeten. 

Uit de krant