Afbeelding

Wachten tot Slochterenlaan verder wordt aangepakt

Buurt / wijk

BUSSUM - Het wordt nog even wachten voordat het verkeer van de Action aan de Slochterenlaan verder wordt aangepakt. Dat stelt wethouder Miriam van Meerten. 

Het stukje Slochterenlaan moet op de schop om de verkeersveiligheid aan de pakken. De smalle straat staat nu vaak muurvast met verkeer dat alle kanten op gaat en dat zorgt voor gevaren: het wordt te vaak te druk. Het geheel moet een heel stuk verbeteren door de parkeerplaatsen aan de straat weg te halen. Daarnaast moet er een stopverbod gaan gelden.

Maar het duurt dus nog even voordat dat echt doorgevoerd wordt. "Dat hangt allemaal van meerdere zaken af", aldus wethouder Van Meerten. "We gaan eerst nog praten met buurtbewoners en met de Action om naar de hele situatie te kijken. We hopen de weg echt een heel stuk veiliger te maken. Het weghalen van de parkeerplaatsen en het nemen van de andere maatregelen hangen voor een groot deel af van de NS, de beheerder van het naastgelegen parkeerterrein. Pas als we de entree van het parkeerterrein kunnen verplaatsen, kunnen we ook met de rest van de plannen aan de slag. Want pas dan kan het allemaal echt veiliger worden. We hopen rond de zomer al heel veel meer te weten."

Eén van de te nemen maatregelen werd de afgelopen weken wel al doorgevoerd: het aanpassen van de laad- en losplek voor de vrachtwagens van de Action. Deze was te smal, waardoor de vrachtwagens deels op de weg stonden. De gemeente heeft de laad- en losplek verbreed en daarnaast een stuk hoger gemaakt. Dat moet voorkomen dat er auto's op de plek parkeren. 

Uit de krant