Afbeelding

Verkeersregels Nassaulaan-Havenstraat zullen even wennen worden

Buurt / wijk

BUSSUM - Als alles volgens plan verloopt gaat vanaf komende woensdag de aangepakte oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat weer open. De gemeente verwacht dat het verkeer zeker de eerste weken nog wel even zal moeten wennen aan de veranderde verkeersregels. 

Er wordt momenteel nog gewerkt aan het stukje weg. Het stukje straat wordt net zo gemaakt als de net gerenoveerde Havenstraat. Het moet er voor zorgen dat de Havenstraat en de Nassaulaan beter met elkaar verbonden worden. Daardoor moeten bezoekers sneller de oversteek naar de Havenstraat maken. Daarnaast moet de metamorfose ook de veiligheid ten goede komen. 

De oversteek wordt aangepakt volgens het zogenaamde 'shared space'-concept. Dat betekent dat straks verkeersborden, verkeerslichten en stoepranden ontbreken. Daardoor zou verkeer vanaf de Brinklaan vanzelf langzamer en extra oplettend aan komen rijden, zo stelt de gemeente. De gemeente plaatst overigens wel borden en een extra drempel om het verkeer nog verder af te remmen. 

Regels worden extra onder de aandacht gebracht
De gemeente gaat de veranderde verkeersregels de komende weken extra onder de aandacht brengen. "Hoewel de nieuwe situatie veiliger is dan de oorspronkelijke, zullen de verkeersdeelnemers er waarschijnlijk toch even aan moeten wennen", zo stelt de gemeente. 

Uit de krant