Afbeelding
Foto: Bob Awick

Bewoonster boven afgebrande snackbar: 'Dromen werden opeens abrupt verstoord'

Mensen

BUSSUM - Harde knallen, veel vlammen en veel rook. Na de snackbarbrand van gisteren aan de Nassaustraat zit de schrik er nog goed in bij de bewoonster van het appartement boven de zaak. Ze woonde pas net een maand boven de snackbar.

Het appartement aan de Nassaustraat was het huis waar de Bussumse lang van had gedroomd. "Het was helemaal ons huisje. Tot vannacht, waar de dromen opeens abrupt verstoord werden", zo vertelt ze op Facebook. 

Lees ook: Snackbar verwoest door brand na 'explosie'

De Bussumse doet verslag van wat ze meemaakte toen de brand 's nachts begon. "Twee harde knallen en een vreselijke lucht. Een of andere vuurbom was de oorzaak. Als kip zonder kop proberen we door de rookwolken een weg naar buiten te vinden. Twee trappen af, want we slapen op zolder. We zien een jongen nog wat bakstenen gooien om meer zuurstof bij het vuur te krijgen. Erg lang kunnen we niet kijken, want we moeten eruit. Eenmaal buiten zagen we hoe erg de brand al was. De hele zaak stond in de hens. En toen de derde ontploffing. En wij toekijken op onze blote voeten."

Tas met jerrycans en flessen
De bewoonster vertelt verder dat de agenten en de brandweer een tas met jerrycans en flessen met brandbare vloeistof vonden. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. 

Snel handelen brandweer voorkwam erger
Het snelle handelen van de brandweer heeft volgens de Bussumse veel erger kunnen voorkomen. "Als we die niet hadden gehad", zo bedankt ze de brandweer. "Met ons komt alles wel weer goed."

Uit de krant