SDO zeker van nog een jaar hoofdklassevoetbal

BUSSUM - SDO heeft klassebehoud zeker weten te stellen en speelt volgend jaar weer hoofdklassevoetbal. De Bussumers pakten afgelopen weekend na hard werken een zege tegen Hoogland: 2-3.

Hoogstaand was het voetbal van SDO amper te noemen. De Bussumers maakten veel foutjes en daardoor duurde het ook lang voordat het duel echt op gang kwam. Voor de rust waren er over en weer slechts kansjes. Voor SDO was de grootste kans voor Kick van Aelst: de jonge Weesper schoot net naast.

Na de rust kreeg SDO meteen een tegentreffer om de oren. Dat gebeurde na een foutje van SDO-keeper Donovan Wal. De keeper liet per ongeluk een bal los en om een doelpunt te voorkomen pakte Wal een speler vast. Een gele kaart en een strafschop volgde: aan de kant van Hoogland maakte Oskar van Logtestein geen fout. De goal leek een opmaat naar meer. Even later had het zo al 2-0 kunnen staan, maar Donovan Wal redde knap op een kans van Hossein Mezbanali.

Daarna was het SDO dat de handrem er af haalde en doorschoof naar voren. Na een uur spelen kwam SDO razendsnel op voorsprong te staan. De tweede Bussumse treffer werd gemaakt door Roy van Essen, nadat Micha Fokker en Kick van Aelst een kopduel wonnen. Vlak voor de slotfase volgde nog een derde treffer van Maikel van Latum. Met een strafschop mocht Hoogland vervolgens nog de 2-3 maken, maar de zege voor SDO was toen al zeker.