Afbeelding
Recept Wereld BBQ

De vega-schotel van Noora & Heba

Cultureel

BUSSUM - De Wereld BBQ komt er weer aan. Volgende maand, op zondag 14 mei, stroomt het veldje van de Groene Long weer vol met mensen voor de grote barbecue. 

Als opwarmertje voor de barbecue plaatst de krant de komende weken elke week het verhaal van een van de deelnemers. Met het recept kun je vervolgens zelf aan de slag. Als aftrap: de vega-schotel van Noora & Heba.

Recept: Herràa Esbao
(vegetarisch gerecht)

Ingrediënten:
Bruine linzen 250 gram
Saus van granaatappel (van het merk Durra) 3 eetlepels
Groene koriander, de grote soort, 2 bakjes
Pasta (liefst kleine Syrische pasta) 250 gram
3 uien, gesneden in ringen, gebakken/gefrituurd
Arabisch brood, in stukjes gesneden, gebakken/gefrituurd
Granaatappelpitjes
Sap van 1,5 limoen
6 teentjes knoflook geraspt
Snufje zout

Bereiden: 
- Zet de Linzen onder water , en kook het als gebruikelijk, gooi dan de pasta erbij. Deze neemt het water op, gooi er eventueel steeds een klein beetje water bij.
- Voeg zout, granaatappelsaus en limoensap toe.
- Bak de koriander 2 minuten in olijfolie met de knoflook.
- Leg de linzen op de schaal, en leg hierover de uien, het gefrituurde brood, de gebakken koriander en strooi als laatste de granaatappelpitjes erover.
Lekker met Arabisch brood met humus of auberginepasta.

Wajubat shahyatan. (Arabisch, eet smakelijk!)

Uit de krant