Foto Bob Awick
Foto Bob Awick

De kale boom: een ontroerend prentenboek

Cultureel

BUSSUM / NAARDEN - Hoe leg je aan een kind uit wat het betekent om kanker te hebben. Dat jouw haar uitvalt, terwijl dat van je vriendjes groeit. Gerenommeerde schrijfster Tamara Bos uit Bussum en illustrator Barbara de Wolf uit Naarden vertaalden het verhaal van de 16-jarige Michael die al vijf jaar tegen kanker vecht naar een prachtig en ontroerend prentenboek: 'De kale boom'.

Vorige week zaterdag overhandigde een trotse Michael in het AMC onder grote belangstelling van familie en vrienden het eerste, door hem gesigneerde exemplaar, aan zijn opa. Barbara en Tamara waren er ook bij. "Het was heel bijzonder, een feestje. Net als het boek dat ook niet zwaarmoedig is, maar juist luchtig en met humor. Ondanks dat het natuurlijk een zwaar onderwerp is", laten ze weten.

Dat het in het AMC was, was ook bijzonder. Michael komt daar vanwege zijn ziekte en loopt er al geruime tijd stage bij een koffieketen. "Hij heeft nu ook fijne herinneringen aan het AMC'', aldus Tamara. Helena Brandt is supertrots op haar zoon. "Het ging erom dat dit boek er kwam, voor Michael en om iets terug te doen voor al die organisaties en mensen die iets voor ons hebben gedaan." Daarom gaat de opbrengst van het boek ook naar goede doelen. Michael heeft samen met zijn moeder gekozen voor Make-A-Wish en het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant