Foto Bob Awick
Foto Bob Awick

Vishandel Sier opent donderdag de vernieuwde zaak

Bedrijven

BUSSUM - Na ruim zeven weken verbouwen is het donderdag zover; dan heropent Vishandel Sier aan de Landstraat haar verbouwde zaak. Er is hard gewerkt om de naastgelegen, voormalige kaas en noten winkel, te betrekken bij het bestaande pand. Een lang gekoesterde droom komt uit: een grotere zaak waar alles fonkelnieuw is.

"Werkelijk alles is nieuw", vertellen de gebroeders Sier. Alles glimt en blinkt je dan ook tegemoet. Vanaf donderdag kunnen de klanten zelf het resultaat van de verbouwing ervaren. "Er komen dames in Volendammer klederdracht en iedereen kan van alles proeven. De zaak is versierd en we presenteren dan wat er allemaal nieuw is."

Dagverse vis
De Volendammers staan bekend om hun dagverse vis. 's Ochtends, als de meeste mensen nog slapen, staan de broers de verse vis uit te zoeken. "Zo hebben we altijd de beste kwaliteit in huis."

Gelijk met de extra ruimte wordt ook het assortiment flink uitgebreid. "Denk aan de kant-en-klaarmaaltijden zoals tagliatelle, bami en paella. Maar ook heerlijke salades en zelfgemaakte, verse soepen. Vooral vissoep, want tomatensoep dat kan je hier al aan de overkant halen."De gebroeders Sier gaan vanaf nu ook hun eigen zalm roken. Ze hebben er zichtbaar zin in. "Heerlijke vers gerookte zalmmoot."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant